Branka – ŽENA HEROJ

Branka – ŽENA HEROJ

Moje ime je Branka. Od kada znam za sebe vaga i ja nismo baš u ljubavi. Vremenom sam probala neke dijete, išla na grupne treninge, ali sve je to bilo periodično i privremeno. Kada je reč o kilaži i izboru namirnica u ishrani, ne mogu da se pohvalim da sam ikada bila istrajna i posvećena u potpunosti. Oduvek mi je manjkalo inspiracije i motivacije. Sve i kada bih se disciplinovala da redovno vežbam, nisam mogla da odolim slatkišima, testu, grickalicama. Često sam se pitala zbog čega je to tako, razmišljala o tome, ali nisam baš uspevala da se dogovorim sama sa sobom koji je istinski razlog…

Od novembra 2016. godine redovno treniram, trčim 3 puta nedeljno. Za godinu i po dana redovnog treniranja, učestvovanja na većem broju polumaratona i drugih trka, nisam uspela da smršam, već sam se i ugojila nekoliko kilograma u odnosu na period pre početka redovnog treniranja. Na ličnom primeru sam se uverila da za mršavljenje nije dovoljno samo redovno trenirati, već je ključ u ishrani. Ispostavilo se da je to moj najveći izazov.  

Dok nisam upoznala Aleksandru i prisustvovala njenoj radionici, nisam uspela da se pokrenem i posvetim zdravijem načinu ishrane i većoj brizi prema svom telu. Tek kroz vežbe i afirmacije koje smo radile na radionici, uspela sam da osvestim neke stvari o sebi, svojim mislima, emocijama, a samim tim i da se probudim, pokrenem i poželim da promenim navike koje mi nisu bile od koristi. U toku nekoliko nedelja prisustva na radionicama, kockice su se sklopile i volja za promenom iskristalisala, te sam u maju ove godine počela da uz savete nutricioniste korigujem svoju ishranu. Za 5 meseci zdravog i kontrolisanog načina ishrane smršala sam 14kg. Približavam se željenoj kilaži, ali moram priznati da sam i sada prezadovoljna postignutim. Uz kvalitetnu i uravnoteženu ishranu, bez gladovanja, osećam se fenomenalno, imam dovoljno energije i na poslu i za trčanje. Pored toga što se mnogo lepše osećam u svom telu, postižem i mnogo bolje rezultate na treninzima i trkama, a kosti i zglobovi ne pate kao ranije. Lepše spavam, a i raspoloženje mi je mnogo bolje nego ranije kada sam se prejedala i borila sa napadima griže savesti kad god bih se prisetila šta sam sve pojela …

Prvi i najvažniji korak ka mojoj promeni upravo je bila Aleksandrina radionica, i presrećna sam i neizmerno zahvalna što mi se ukazala prilika da budem deo te priče. Kao što i kineska izreka kaže „Putovanje od hiljadu milja počinje prvim korakom“, tako je i moje putovanje, koje ja sada volim da nazovem i avanturom zdrave ishrane i načina života, počelo ovom radionicom. Meni je mnogo značilo učešće na radionici, pa bih zbog toga preporučila taj program svim osobama koje žele da učine nešto divno za sebe i poboljšaju kvalitet svog života, a potrebni su im podsticaj i podrška na tom putu.

2 Komentari

 • Ana Posted 14. oktobra 2018. 21:27

  Poštovani,interesuje me način rada?Grupni ili individualni?Koliko često nedeljno i koliko traje?I koliko traje ukupno..Naravno,ako su grupe,kolike su?Koliko čovek priča o sebi i svom životu u grupi?
  HVALA!

  • Aleksandra Ubović Posted 16. oktobra 2018. 09:43

   Draga Ana,
   program za mršavljenje je grupni program. O svim informacijama, kada se održava, koliko traje i sl možete pročitati na linku u nastavku.
   https://aleksandraubovic.com/zauvek-vitki/
   Budite slobodni da mi pišete ako bude dodatnih pitanja.
   Šaljem vam veliki pozdrav,
   Aleksandra 🙂

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top