Ključ za trajno mršavljenje – Kako zaista smršati

U programu koji vodim, jedna od prvih vežbi na kojoj radim sa grupom ili pojedinačnim klijentima je da osveste vreme, mesto, način na koji jedu, šta jedu, kada to čine i slično. Nakon ovoga ništa ne ostaje isto, i iako je tek početak, mnogi uvidi se stiču baš nakon tih vežbi. Neko manje, neko primeti više, ali svako dođe do zaključka da ne jede baš samo kada je gladan. Jedemo u različitim situacijama, i to osvešćivanje je zaista velika stvar na našem putu trajnog mršavljenja.

Ali još jednom bih naglasila da je to tek prvi korak. Punu sliku dobijamo polako, kroz dalji rad. Tako se dešava da i nakon nekoliko nedelja ili meseci rada, kada ponovo potegnemo priču o tome zašto i kada jedemo, za mnoge situacije čujem od svojih klijentkinja da su nešto pojele jer su bile gladne. Opisuju kako ne mogu da izdrže, kako osećaju „rupu u stomaku“, tresu se, stvarno osećaju glad, nije hir, nije do spoljašnjih okolnosti, zaista su gladne… I ja uvek kažem da su u pravu.

I jesu gladne, ali da li su gladne harane? U situacijama koje opisuju, u 90% slučajeva odgovor je NE. Glad dolazi od nezadovoljenja neke druge potrebe ili iritacije u nama koju mi pogrešno tumačimo kao potrebu za hranom. Dolazi do mešanja pojmova jer nam je ova fiziološka potreba poznata, lako ostvariva, nije strašna, a sa druge strane mi i ne prepoznajemo šta je ono što nam zaista treba kako bi suzbili glad, pa po nekoj ranije utvrđenoj navici ni ne zapitamo se ŠTA JA STVARNO OSEĆAM, nego pretpostavimo da smo gladni.

Kako da znam šta da radim i kako da smršam?

Upravo našim osećanjima, šta nam ona govore i zašto nam se čini da smo gladni i kada nismo gladni se bavi program Ključ za trajno mršavljenje koji sam osmislila za sve vas koji tek krećete na ovo čudesno putovanje jednog drugačijeg gubljenja kilograma i za sve vas koji prosto nemate vremena ili želje da se uključite u tromesečnu radionicu. Srž svega onoga o čemu pričam i čemu učim devojke i žene koje požele da sarađuju sa mnom leži u tumačenju naših emocija, njihovom pravilnom razumevanju i adekvatnom reagovanju.

Istina je da je mnogo ključeva koji će se pojavljivati na vašem putu mršavljenja, i da svaki ima svoju ulogu, pa čak i u okviru jedne teme ćete naći svežanj ovakvih i onakvih ključića koji će segment po segment oslobađati vašu vitku liniju. Istina je da su pred nama stalno nove lekcije, ali iz dugogodišnjeg iskustva sam shvatila da bez rada na našim emocijama nema trajnog rešenja i skoro pa da je i nemoguće upotrebiti ostale alate koje dobijamo tokom puta ako tu ne zasučemo rukave. Zato sam se usudila da baš ovaj program nazovem KLJUČ.

Zamislite samo koliku promenu u vaš život može da unese prihvatljivo ispoljavanje ljutnje, straha, besa i sličnih osećanja. Zamislite koliko biste bili srećniji, a u isto vreme ne biste posezali za hranom.

Sve što osećamo, osećamo sa nekim razlogom i prejedanje ne samo da nas deblja, već nas guši u ispoljavanju svih tih emocija i onoga ko zaista jesmo. Mi hranom sebi dajemo utehu, podršku, nagradu… a da ne oslušnemo šta je zapravo našem telu potrebno nakon intenzivnih emocija koje proživi. I tako, ono vapi za šetnjom, razgovorom, kreativnošću, odmorom… a mi mu dajemo da jede. Jednostavno, to neće rešiti problem, ali postoji velika mogućnost da stvari pogorša.

Ako želite da prestanete sa kompulsivnim jelom, počnite da registrujete svoje emocije, zapitajte se šta zaista osećate i koji je pravi odgovor na to… i moram da vas razočaram, nije uvek čokolada. I moram vam reći – neke emocije uopšte i ne osećate i ne znate kako da ih osetite. Nemate mogućnost da ih registrujete svesnim delom mozga jer ste ih toliko dugo potiskivali smatrajući ih „lošim“. Tako dolazimo u situaciju da ne znamo da osećamo strah, bol, ljutnju,  ali zato osetimo glad. To je razlog zašto je bitno ove emocije prepoznati u njihovom začetku i što ranije adekvatno odreagovati na njih. Kroz program koji sam vam pripremila naučićete i to.

I dalje ne razumem kako da smršam

Možda vam dok čitate sve zvuči komplikovano, ali razmislite o tome da su to naša osećanja, nama su data na upotrebu i sasvim je normalno i prirodno osvestiti ih i naučiti da ih pravilno koristimo. Divna stvar kod ovog programa je i ta što ćete imati doživotni pristup i moći ćete da radite vežbe i slušate lekcije onoliko puta koliko vam je potrebno da sve usvojite.

Ja sam vam ključ pripremila i predajem ga u vaše ruke.

Kako bih vas podstakla da ga zaista i uzmete i otključate svoje vitko telo, do 9. decembra će trajati i poseban popust na ovaj program. Proučite i poručite svoj ključ ovde  i iznenadite se svime onime što se krije u vama! Prijavite se još danas na program Ključ za trajno mršavljenje.

Želim vam sve najbolje i ostanite bezbedni!

1 Comment

  • Marijana Posted 17. novembra 2021. 13:32

    Ja bi jos malo objasnjenje sta se dobija koliko traje….pojedinosto

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top