Zašto je važan aktivni odmor

Zašto je važan aktivni odmor

Leto je!

A naša prva asocijacija na ovo godišnje doba je odlazak na odmor i naravno lenčarenje, isključivanje iz standardnog ritma i prepuštanje jednom velikom ništa koje bi trebalo da nas opusti i odmori. I nije loše da s vremena na vreme poželimo da ne radimo baš ništa (i to i učinimo), ali bih volela da ovoga puta pružimo šansu i jednoj drugačijoj vrsti odmora koja na stiskanje prekidača za isključivanje standardnog posla koji obavljamo ne bi uključila samo plažu, prekomernu dozu hrane, TVa i sličnih stvari, već bi usmerila naš kompas u jednom novom pravcu – interesantnom i potpuno osvežavajućem.

Standardni odmori, koje većina nas praktikuje, podrazumevaju da prestanemo da idemo na posao ili prestanemo da obavljamo delatnost kojom se bavimo, ali nas ostavljaju u istoj okolini i sa istim mislima u glavi (a ruku na srce, neretko smo sve vreme i dostupni svom poslodavcu ili klijentima). I ako otputujemo, to je uglavnom sa ljudima sa kojima se družimo ili porodica sa kojom živimo. Neki od nas, pak, pokušavaju da nadomeste sve ono što su tokom godine gurali u te dve slobodne nedelje i više se umore nego odmore nakon što se pauza završi, dok postoji i grupa koja prestane da radi bilo šta, a onda ima veliki problem da se vrati u svoju rutinu. Ovako ili onako, poenta je da skoro pa nema suštinske promene i osveženja vidika, a složićete se da je to jedna od bitnijih stavki odmora kako bismo bolje i kvalitetnije proživeli svoj naredni period života.

Zato je moja priča posvećena aktivnom odmoru!

Ovo je vrsta odmora koja vas ne ulenjuje, već predstavlja usmeravanje fokusa na nešto drugo, na onaj zapostavljeni deo vašeg života koji čežnjivo zove da ga pogledate dok ste preokupirani svim drugim „bitnijim“ stvarima u vašoj svakodnevici.

Koncept aktivnog odmora ne treba da vas plaši, jer interesantna stvar se događa kada počnemo da radimo na bilo kojoj temi koja je naš poziv. Čak i ako se jave prvobitni otpori, ono što sledi je uživanje u novim vidicima i oplemenjivanje našeg tela i uma, dok se deo nas koji je zamoren uobičajenim stvarima odmara. Nećete ništa izgubiti i nećete biti uskraćeni za toliko potreban reset, jer ne postoji bolje okrepljenje do pitanja i akcije kao odgovora na pitanje – Šta je ono što meni treba? Ne Šta od mene očekuje moja familija, posao, poznanici, partner…, Da li sam dovoljno dobra? već Šta je ono što ja očekujem od sebe?, Šta je ono što ja očekujem od života i Šta je ono što ja mogu da učinim kako bi to postalo moja stvarnost?

 

Aktivni odmor i skidanje kilograma

Aktivni odmor o kome ja mogu da vam govorim i na koji vas od srca pozivam, nudi povezivanje pre svega sa samom sobom, a zatim i sa ženama koje su na istom putu kao vi, rad sa mnom uživo, edukaciju o gubljenju kilograma na duge staze, prijatnu fizičku aktivnost i sve to u božanstvenim prostranstvima Tare. Ovakva kombinacija će vam s jedne strane dati priliku da duboko zavirite u sebe i upoznate se još bolje, budete same sa sobom, bez svoje standardne okoline i granica koje dolaze od njih, a sa druge strane onda kada shvatite kako stvari zapravo stoje unutar vas moći ćete to, ako želite, i da podelite sa grupom koja je na vašoj vibraciji, dobijete savet stručnjaka i možda već istog popodneva rešite neki od svojih izazova.

Ovu privilegiju da budem sama kada želim, a da opet budem u grupi kada za to osetim potrebu, prvi put sam lično doživela na kampu koji je organizovao moj trkački klub, 2015. godine u hotelu Omorika na Tari i već tada sam osetila da i sama moram da osmislim nešto slično za moje divne žene. U istom hotelu sam svoj prvi kamp održala 2018. godine.

Sada na kampu za mršavljenje dan izgleda tako da ujutru imamo pola sata tihe šetnje ili meditacije, doručkujemo i idemo na radionicu koja je do ručka. Nakon ručka odmaramo i zatim popodne imamo neku laganu fizičku aktivnost, večeru i druženje ili odmor. Hranimo se po jelovniku ZAUVEK VITKI i vraćamo se kući sa minimum 2-3kg manje, ispunjene duše koja se napila mira, prihvatanja, samospoznaja, novih prijateljstava…

Sve što smo moj tim i ja pripremili za vas u kampu na Tari je u cilju vašeg prelaska na novi nivo, bez obzira na to gde se  trenutno nalazite. Ako vas je bilo šta što ste pročitali uplašilo, osvestite, to je zapravo vaš novi izazov, a ja obećavam da ću učiniti sve da ga što lakše savladate. Ako imate otpore prema ishrani po jelovniku, radionicama, meditaciji ili fizičkoj aktivnosti…. zajedno ćemo raditi na probijanju svih barijera sa ciljem da vam svaki trenutak kampa bude što korisniji.

Ukoliko je sve što ste pročitali baš ono za čime tragate i sve vam zvuči primamljivo, u toliko bolje! Početna volja je tu, a sva dalja vrata i izazovi će se otvarati i dolaziti do vas onda kada za njih bude vreme. Ono što iz iskustva mogu da vam kažem je da će iznenađenja u uvidima svakako biti, a to su i neki od najdragocenijih momenata ovog druženja.

Punom ugođaju doprineće i to što ćemo se nalaziti u prirodi. Povezanost sa prirodom i majkom Zemljom je zaista bitna kada god tražimo put do sebe. Minimizujemo prisustvo svih drugih stvari i fokus stavljamo na ono što je najbitnije – nas same. Tara i hotel Omorika su moj izbor za ovaj kamp, zbog svog jedinstvenog položaja i svega onoga što pruža sam hotel i okolina.

Još jedna prednost baš ovog aktivnog odmora je ta što nećete biti sami na ovom putu, pa ćete brže okrenuti kormilo u željenom pravcu i iskoristiti maksimalno produktivno dane koje imate na raspolaganju, bez odugovlačenja i odlaganja, uz pravilno postavljena pitanja i vođene radionice.

Kako će mi to pomoći da skinem kilograme?

Ako ste imale prilike da pohađate neki od mojih programa, onda vam je jasno da je sve ovo o čemu sam pisala usko povezano i sa gubitkom kilograma, a ako imate nedoumica, lako je objašnjivo: kilogrami se gomilaju kada želimo da se zaštitimo, kada bežimo od autentične sebe, kada se udaljavamo od onoga što zapravo jesmo i kada ignorišemo stvari oko sebe. Ono što ja želim za vas je da se približite sebi tokom ovog putovanja, a samim tim i odaljite od nepotrebnih kilograma.

Svakako, tu je i program ishrane Zauvek vitki koji će dodatno pomoći.

Može vam se učiniti da je nedelju dana (koliko traje ovaj kamp) kratak period, nedovoljan da izgubite sve kilograme koji su se taložili…. i to na neki način jeste tačno, nedovoljno je vremena da se izvrši potupna transformacija, ali dovoljno je da se telo pokrene na zdrav način i postave zdravi temelji za vašu celokupnu promenu koja će uslediti, ili, pak, da se restartujete i dopunite svoja znanja ako ste već na ovom putu i nastavite dalje osveženi. Na kraju krajeva, cilj i nije da se izolujemo kako bismo smršale, već da naučimo kako da budemo vitke i zdrave zauvek, u bilo kojoj situaciji i u bilo kom okruženju, a ovaj aktivni odmor biće idealna inicijalna kapisla za to.

Ako želite da iskusite magiju koja se događa na ovakvim mestima, pridružite nam se na Tari. Ove godine kamp se organizuje od 22. do 28. avgusta u hotelu Omorika. Za sve detaljnije informacije i prijave javite nam se ili posetite sajt www.aleksandraubovic.com.

Radujem se skorom druženju!

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top