Zašto je PROLEĆE pravi trenutak za početak mršavljenja?

Glavna asocijacija na proleće je BUĐENJE – prirode, ideja, pa i novih ljubavi. A možda je ovo proleće baš taj trenutak kada bi ponovo trebalo da se zaljubite – ovog puta u SEBE.

Pored toga što april i maj mirišu na nove početke, postoje i naučna objašnjenja  zašto je u prolećnim mesecima lakše započeti proces mršavljenja nego tokom zime. Evo i nekih od njih:

1. Možda ste već počeli da se hranite zdravije, a da to niste ni primetili?

Prema istraživanju objavljenom 2006. godine, ljudi tokom proleća unose dnevno 86 kalorija manje nego tokom jeseni. Takođe ovo istraživanje objavljeno u Nature, kaže da su fizičke aktivnosti po prirodi stvari pojačane u proleće, a najmanje tokom zime. Nije ni čudo kad nas lepo vreme inspiriše da se krećemo i posećujemo prirodu i parkove.

2. Više sunca – svi smo srećniji!

Nije tajna da nas izloženost suncu čini pozitivnijim, a da pojedinim ljudima nedostatak sunca u zimskom periodu i te kako utiče na raspoloženje, energičnost, pa i efikasnost u izvršavanju svakodnevnih poslova. Depresija izazvana manjkom svetlosti i sunca sada je već dobro poznata terapeutima širom sveta. Zato i nije čudo što nas proleće, koje sa sobom donosi više sunca, svetlosti, serotonina nagoni da budemo pozitivniji, srećniji i više motivisani.

3. Zdrava i sveža hrana je lakše dostupna

Jagode, mladi spanać, rotkvice, breskve, zelena salata, krastavac…spisak je podugačak. Pijace su sve šarenije i zdrave užine ili večere je sve lakše napraviti.  Ako već niste – pravi je trenutak za prolećno osveženje ostave i frižidera. Studija rađena na Cornell univerzitetu kaže da osobe koje drže voće na vidljivom mestu u kuhinji u proseku imaju manje kilograma od onih koje na stolu drže nezdravije grickalice.

I ne zaboravite…

…iako nam proleće pomaže da se lakše pozabavimo ishranom i fizičkom aktivnošću, važno je da se pozabavimo i svojim mislima i emocijama, kao i da imamo podršku u tom putu. Razmislite šta vas sprečava da budete mršaviji, zdraviji, vitkiji i srećniji. Ako mislite da je pravi trenutak da se ovim pitanjem pozabavite na sveobuhvatan način – radovaće vas da čujete da su otvorene prijave za novu majsku grupu holističkog online programa ZAUVEK VITKI.

Kao i uvek, u startu imamo period za najbrže od vas koje nagrađujemo sa popustima! Do 18. aprila otvoren je period za rane prijave i svi vi koji se prijavite u tom periodu imate popust u visini od 60 EUR!

Uz vas sam na vašem putu ka vitkom, zdravom telu i ispunjenoj duši <3

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top