Kako smršati zdravo?

Da li zaista tragate za ovim odgovorom ili vam se samo sviđa ideja o vitkom telu?

Ponekad nam se zaista sviđa ideja da smršamo i budemo vitki… I da ceo svoj život proživimo u tom vitkom telu, oslobođeni poteškoća koje kilaža nosi sa sobom. Bude nam prijatno i kada pomislimo kako bi bilo divno da jedemo zdravo i da nismo opterećeni hranom. Zaista nam se sviđa pomisao da više ne žudimo za slatkišima i da naš dan nije obojen mislima o tome šta smo i kada pojeli.

Sviđaju nam se sve te ideje. Ali…. životno iskustvo, naše ili tuđe, iz ove ili iz nekih drugih oblasti, nas uči da je ideja i želja jedno, a put ka njoj i ostvarenje te želje nešto drugo.

Ideju možemo posmatrati kao predstavu o tom nekom zamišljenom cilju, o trenutku kada će sve biti lepo i raditi u našu korist. Međutim, proces koji prođe od trenutka kada odlučimo da želimo da se posvetimo nečemu, do trenutka kada taj cilj ostvarimo nije prava linija, već nosi svoje izazove, a nemojmo zaboraviti da i kada dobijemo zamišljeno, mi ne dobijemo samo to, nego i sve ono što ide uz taj novi pristup životu. To nisu loše stvari, ali su drugačije. A promena nekad ume da zaplaši i stopira.

Da li se vama samo sviđa ideja o tome da smršate ili zaista želite da smršate?

Ne želim ni da vam pružam ružičaste naočare, ali ni da skidam one kroz koje gledate svoje vitko telo. Vizije su nam potrebne, lepe misli, pozitivan pristup, afirmacije… Sve je to deo paketa. Nemojte rušiti svoju sliku. Samo razmislite na šta ste spremni da biste ostvarili tu zamišljenu viziju?

Ako samo ponavljate iz dana u dan kako bi trebalo da smršate, kako želite da smršate, kako je došlo vreme da se pozabavite time, ali u praksi ne preduzimate ništa, možda ste samo zarobljenik svoje ideje o zgodnom telu. Možda ga više zaista i ne želite. Jednostavno vam je prešlo u naviku da pričate o tome, da to (navodno) želite, a da u stvarnosti nije baš tako.

A nije baš tako jer vam se u svim dimenzijama koje ovaj naš život nosi, popodneva u kojima uživate u poslasticama ne zamenjuju radom na sebi i proučavanjem zdravijih načina pripremanja hrane. U teoriji  mislite o tome, ali u praksi se dan izmakne i želja ostane i ovog dana samo to… želja. A ostvarenje želje ostane za neki drugi dan….

Kako sam ja zauvek smršala?

Ako ste već identifikovali ovakvo ponašanje i ako vam je ovakvo razmišljanje poznato, ali ne želite više da se zadržite samo na tome, zasucite rukave i pripremite se za akciju. Spremite se na promenu sebe, spolja i iznutra i odozgo i odozdo i sa svih mogućih strana i napravite mesta za nov paket navika koje će pratiti vaše novo telo.

Svi koji prate moj rad otprilike znaju već moju priču, a za one koji su novi, kao odgovor na gore postavljeno pitanje reći ću da sam shvatila da ne postoji samo jedna stvar kojoj bi trebalo da se posvetimo na putu mršavljenja. Sve je uključeno: i hrana, i kretanje, ali pre svega psiha i emocije (na mnogo nivoa). Kada sam to otkrila, krenula sam da radim na jednoj po jednoj stvari i da ih proučavam sa svih strana. I rezultati su počeli da stižu i do danas uživam u njima.

Zato ako želite zaista da smršate, zagrizite duboko, ne ustručavajte se da raskrinkate sve što vas muči i stopira. Put nije lak i možda ćete naići na mnogo toga što niste očekivali, ali će se isplatiti. Cilj ovog teksta nije da vas zaplaši i udalji od realizacije, naprotiv, želim da znate sa čim imate posla. Mršavljenje za jednu osobu može da bude samo promena ishrane, a za drugu recimo osvešćivanje mentalnih barijera, dok će treća osoba najviše benefita dobiti od učenja o svojim emocijama, četvrta osoba će izaći sa kursa vitka ni sama ne znajući kako, a peta će morati da radi na tri fronta istovremeno. Priče su prilično individualne, ali za nekoga ko je prolazio razne faze i ko sada gleda sa strane mnoge primere žena, uviđam da obrasci postoje i da postoje rešenja. Ali prvi korak je da napustite stanje u kome samo razmišljate o vitkoj liniji i da krenete u ostvarenje.

Budite spremne da vas nešto iznenadi i uspori, ali nemojte odustajati! Takođe, ne zaboravite da se trud i te kako isplati i da će sve na čemu radite postajati sve lakše i lakše. Sve prepreke na koje nailazite nisu stalne i neće uvek biti tu. Sve će više biti benefita, a sve manje problematičnih situacija.

Nedavno je počela nova grupa on-line holističkog programa za mršavljenje Zauvek vitki i ako ste u njoj i čitate ovaj tekst, ne brinite, proći ćemo kroz sve promene zajedno. Ako, pak, niste u njoj, oslonite se na moje sadržaje na Youtube kanalu ili na Instagram stranici i verujem da ćete naći podršku i odgovore na neka pitanja koja vas muče. Kada god osetite potrebu da zaronite dublje, dobrodošli ste da pogledate ponudu mojih online programa Zauvek vitki i Ključ za trajno mršavljenje.

Tu smo da se podržimo i uspemo!

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top