Duhovna hrana za mršavljenje

Često se događa da me u inboxu mejla ili direktnim porukama na Instagramu pitate za savete oko ishrane i da li mogu da vam izradim program koji će vam pomoći u mršavljenju. Mnogi od vas već znaju da to nije moje polje rada, ali za sve one koji još uvek nisu sigurni, kao i za one koji prvi put čuju za mene i moj pristup mršavljenju, volela bih da pojasnim čime se ja to zapravo bavim. I ne toliko sa željom da akcenat stavim na to čime se JA bavim, već na odgovor šta to znači raditi na unutrašnjem delu sebe kada su kilogrami u pitanju, kako to povezati sa svim aktivnostima usmerinim ka mršavljenju i na šta ja to mislim kada kažem da je ovo jedan neuobičajen, drugačiji pristup celoj temi.

Kada dođe do toga da je na tapetu skidanje suvišnih kilograma, uglavnom su dva puta kojima krećemo – promena ishrane i vežbanje. Neki se odlučuju samo za jedno, a neki kombiniju oba metoda. Međutim, velika većina ljudi ne izdrži sve ono što je potrebno kako bi došla do cilja, već odustaje prerano, a od onih koji u svojoj nameri uspeju, ponovo se veliki procenat vrati na staro. To se događa za bilo koji metod da se odlučite. Zar vam se ne čini kao da fali neki sastojak koji bi održao volju i posvećenost, a kasnije i rezultate?

Pa šta je onda najbolje za mršavljenje?

Da odmah razjasnimo, za mršavljenje ne postoji jedan put, niti je moguće upotrebom samo jednog elementa doći do mesta koje priželjkujemo. Potrebno je iskombinovati sve ključeve i prići problemu sa različitih strana. Bitno je kada i šta jedemo, bitno je kada ćemo početi sa vežbanjem, koliko spavamo i sl. Zato i ja vrlo često u svojim postovima pominjem i te stvari, ali ono što je moja specijalnost je pomoć vama u unutrašnjem radu na mršavljenju.

I upravo je to sastojak koji je potreban da bi se priča zaokružila. Namerno ga ne nazivam magičnim sastojkom da vas ne bih dovela u zabludu. Veliko je otkriće i vezivno tkivo svega ostalog, ali ako pod magijom podrazumevamo zamah čarobnim štapićem koji će u sekundi promeniti situaciju, rad na sebi to nije. Ovakav pristup je jedna druga vrsta čarolije kod koje se ti čudesni trenuci ogledaju u svim onim spoznajama koje dobijamo o sebi. Otvaraju nam se vrata nekog novog sveta i počinjemo da shvatamo šta, kako, zašto…. a kada osvestimo zašto su kilogrami u našem životu i čemu nam služe dobijamo mogućnost da izaberemo da li ćemo ih još uvek tu zadržati ili ćemo ih otpustiti.

Šta to praktično znači?

To znači da vas ja učim kako da obratite pažnju na svoje misli i emocije, svoje akcije i reakcije u određenim situacijama. Pomažem vam da shvatite kada i zašto ste jeli. Zajedno uviđamo kada ste bili gladni, a kada uzrok vašeg nekontrolisanog jela nije fiziološka potreba. (Ukoliko nikada ranije niste razmišljali o tome šta sve jednog čoveka može naterati da jede, bili biste iznenađeni koja količina razloga se krije iza tog impulsa.) Zajedno kroz programe polako sa klijentima otvaram poglavlja koja ih muče i kako se te priče završavaju i otpuštaju, tako se i kilogrami tope. Prolazimo i kroz barijere koje vam ne dozvoljavaju da održite kontinuitet u zdravoj ishrani ili vežbanju i upućujem vas da prepoznate zašto vaše telo želi da bude gojazno. Na kraju krajeva, svaki odgovor i jeste u vama i svaka je priča drugačija i svoja. Moje je da budem tu i da vas pratim, da dam sugestiju i predložim vežbu koja može pomoći, da uložim svoje iskustvo i znanje kako bismo zajedno složili sve puzle u slici vaše idealne figure.

Ali ta idealna figura koju želite da vidite spolja, prvo se mora formirati kao slika u vašem umu i to je jedno od najvećih otkrića do kojih sam došla i na kojima se moji programi zasnivaju. Promena misli, osećanja i vizije tela su ono što će zauvek promeniti pravila i ishod igre kada su kilogrami u pitanju.

Ukoliko želite da naučite više o svemu ovome i da nam se pridružite na putu Zauvek vitkih žena, možete se priključiti grupi koja kreće u oktobru, poslednji put za ovu godinu.

Sve o čemu sam u ovom blogu pisala slobodno iskoristite i kao podstrek i ideju da i sami istražujete svoja unutrašnja prostranstva i da upotpunite svoj rad na gubitku kilograma ovim segmentom. Bitno je da promenite svoje misli, da zavolite sebe i sve svoje emocije i da se okrenete pozitivnim stvarima na svom telu. Verujte mi, unutrašnji rad će se ogledati i u vašoj silueti.

Za pomoć na ovom putu preporučujem vam meditacije koje su dostupne na mom Youtube kanalu, a za one koji se odluče da prođu program radionice Zauvek vitki ili žele da saznaju nešto više o samom programu mogu da se prijave i informišu OVDE. Broj mesta na radionici je ograničen kako bi svako dobio adekvatan prostor u okviru kursa.

Šaljem vam dobre vibracije!

 

 

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top