Jelena Perović – ŽENA HEROJ

Jelena Perović – ŽENA HEROJ

Bila sam dete sa normalnoim kilažom, niti uhranjena niti pothranjena. Međutim, moje bake su mislile da sam jako mršava i prosto su se utrkivale koja će bolje da me “popravi”. Kada sam krenula u prvi razred njihova misija je počela da daje rezultate, a ja da se do današnjeg dana, skoro 37 godina borim sa viškom kilograma. Naravno bilo je perioda kada sam uspevala i po nekoliko godina da kilažu držim pod kontrolom i manje-više budem zadovoljna, ali sam se uvek vraćala višku kilograma.

U prvoj trudnoći sam se dobro držala, beskrajno srećna, hrana je imala ulogu da zadovolji samo moje nutritivne potrebe. Druga trudnoća je usledila vrlo brzo posle prve, a tokom te trudnoće i perioda dojenja je nastao višak od preko 20 kg. Dijete, nutricionisti, hrono. Sve deluje, ali se izgubljena kilaža uvek vraćala.

U treću trudnoću sam ušla sa optimalnom težinom i izašla iz nje zadovoljna, ali period dojenja je vratio onih prekomernoh 20 kg. Počela sam da se mirim da ću s tim nezadovoljstvom živeti, ali je stalno bio prisutan osećaj da takav izgled nije dobar za moje zdravlje, da sam deci potrebna zdrava, pokretnija, da nikad ne mogu da obučem šta želim … Godinama nisam želela da kupim ništa od garderobe, jer ništa što sam mogla da obučem nije bilo po mom ukusu.

Jednog dana videla sam natpis “Postanite i ostanite zauvek vitki”. ZAUVEK. Osetila sam da će tu biti reči o nečemu sasvim drugom, da ćemo se pozabaviti razlogom, da tu mogu da pronađem odgovor na pitanje: Zašto ih uvek vraćam?

Desetak meseci od tada izgubila sam 13 kg, bez gladovanja, bez prebacivanja sebi ako “zgrešim”. Na putu, na kom sam još uvek, uspevam da se hranim zdravo, jedem ono što volim, već mogu da kupim garderobu koja mi se dopada, osećam se vitalnije i srećnije i znam da sam svakoga dana bliže svojoj savršenoj kilaži.

Hvala, Aleks

Jelena Perović

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top