Nevena Bogaroški – ŽENA HEROJ

Nevena Bogaroški – ŽENA HEROJ

Nevena Bogaroški – ŽENA HEROJ

Kada sam konačno skupila hrabrosti da stanem na vagu i da se pogledam u ogledalo shvatila sam da ne prepoznajem osobu koju vidim. To je bilo u novebru 2017.

Tada sam imala 104kg.

Morala sam da po ko zna koji put nešto da preduzmem, ali ovog puta sam shvatila da mi treba i pomoć. Sama nisam mogala da izguram do željene kilaže. Znala sam da ako želim trajne rezultate moram da se suočim sa svim emocijama koje nisam htela da vidim i koje sam zajedno sa hranom gutala i gutala. Tako se u pravo vreme desila i Aleksandrina radionica. Prošla sam i I i II nivo radionica.
To je za mene bilo potpuno novo i okrepljuće iskustvo. Suočila sam se strahom od upoznavanja sa novim ljudima. Tako je lako bilo pričati sa nepoznatim o svojim problemima, jer smo sve imale zajednički cilj. Dozvolila sam sebi da se otvorim i budem iskrena sa sobom i sa drugima. Čak i kada nisam bila raspoložena za priču na radionicama, prosto su reči sama išle iz mene. Do toga je dovodila neka divna energija koja se osećala u grupi za podršku. Radionice su bile toliko pune magične energije da mi se vratio osmeh na lice. U meni se javila ogromna potreba da radim na sebi na svim poljima.

Prva stavka je bila da odem kod nutricioniste i dozvolim stručnjaku da se pozabavi mojim nutritivnim potrebama. Prepustila sam se i dozvolila da imam poverenja u to da neko drugi zna šta je bolje za mene. Na režimu ishrane sam od februara 2018. Tada sam mala 96kg. Prvih 8 sam skinula nekim mojim starim metodama, a par kg je tokom radionica spalo samo od sebe.

Onda se desila najbolja moguća stvar ove godine, a to je Aleksandra kamp ZAUVEK VITKI na Tari. Taj kamp je prevazišao sva moja očekivanja. Sve koje smo bile tamo smo toliko različite, ali sam ja osećala neverovatnu pripadnost. Dobila sam odgovore koje nisam znala ni da su mi potrebni. Svaka žena sa kojom sam razgovarala imala je šta da mi kaže. Na radionice sam odreagovala toliko telesno da je me je to tek probudilo totalno. Shvatila sam da su svi moji problemi uzročno posledični i da nisu ni otprilike toliko veliki kao što su se činili. Ja imam sve uslove za sreću i na to su mi ove radionice ukazale.

Sada kada sam osvojila mnoge male ciljeve znam da su osvojivi i mnogo veći. Sada se ne bojim da želim, jer znam da su moje želje ostvarive. Sada mi je veće zadovoljstvo rad na sebi nego da pojedem sladoled ili picu. Sada mogu, a neću. Sada imam potrebu za fizičkom aktivnošću, ja koja nisam podnosila ni da čujem za sport. Tako je divno brinuti o sebi i negovati sebe na razne načine. Divno je ponovo voleti sebe i zaljubljivati se svaki put kad vidiš šta sve ustvari možeš.

Danas imam 75 kg, idem dalje do idealne kilaže, tj idealne lepote.

Ostaje još samo da kažem HVALA Životu što me je uputio na radionice. Hvala ti Aleksandra što postojiš, što radiš sve ovo i što si toliko posvećena. Divno je kada te neko razume i uteši i bez reči, a takva si ti Aleksandra. Hvala mom suprugu na bezgraničnoj podršci. Hvala svima sa radionica – od svakog sam nešto naučila.

Nevena Bogaroški

Dodaj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

Top